diumenge, 27 de novembre del 2016

La llengua i les TIC

Hola, què tal la setmana?

En l'entrada d'avui al meu blog vaig a explicar-vos el que he fet en aquesta segona unitat. 
En primer lloc he navegat per diferents diccionaris online que ens ha proporcionat el professorat de l'assignatura. Aquests diccionaris són els següents:
  1. DIEC: Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans
  2. Diccionari català-valencià-balear 
  3. Diccionari de l´Enciclopèdia Catalana 
  4. Optimot: És un diccionari de diccionaris.
  5. TERMCAT: Des d'ací es pot accedir a d'altres diccionaris i glossaris.       

A continuació he buscat la paraula "reactor" en tres d'aquests diccionaris i he escrit les diferents definicions obtingudes i una breu comparació entre aquests.
D'entre tots els diccionaris utilitzats, el que més m'agrada és el TERMCAT perquè et permet accedir a altres diccionaris agrupats per temàtiques i d'aquesta manera la cerca és més directa. 
 
També he utilitzat dues encliclopèdies:
  1. Enciclopèdia Catalana online 
  2. Enciclopèdies de ciència 

Després de navegar pel contingut d'aquestes enciclopèdies, he seleccionat un concepte de la meua especialitat "Reacció Química" i ho he buscat en l'Enciclopèdia Catalana online.

Tot seguit he llegit el text sobre netiquetes i he après totes les coses que cal tenir en compte a l´hora de comunicar-nos a través de la xarxa.

Per acabar aquesta unitat he utilitzat una aplicació cridada wordle. Amb ella es poden crear núvols de paraules a partir d'una definició o un tema. És una aplicació que segur agrada molt als alumnes. En utilitzar el worlde he tingut problemes i he utilitzat una altra aplicació tagul que ha recomanat un company en el xat sobre els dubtes del tema 2. La finalitat d'aquesta aplicació és la mateixa i aquest és el resultat:





Espere que l´entrada de hui vos haja semblat interessant. Fins a la pròxima!


diumenge, 20 de novembre del 2016

Recomanació d´un vídeo

Ara vos recomane aquest vídeo que he cercat al canal de youtube_tv3. Es un vídeo molt curtet però molt emotiu. El recomane perquè és molt humà.





No hi han paraules, veritat?

Coneixements previs sobre TIC

He de dir que no tinc molts coneixements sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Utilitze l´ordinador, el mòbil, la tablet i la càmera, el necessari per a la meua vida diaria.

Hui en dia, la veritat, és molt important usar les noves tecnologies o de seguida quedes obsolet.
Les pàgines web que més visite son:
hotmail, facebook i google

PRESENTACIÓ

Hola a tots i benvinguts al meu primer blog. 

Sóc Esther Ayela, visc a Mutxamel  i sóc Enginyera Química.

Amb aquest blog personal compartiré amb vosaltres l´evolució dels coneixements adquirits al llarg de l´assignatura TIC i dinàmica d´aula aplicades al tractament integrat de llengües i continguts.
 

Espere que vos agrade el meu blog.