dimarts, 6 de desembre del 2016

TILC: Comunicació a Internet

Hola de nou!

Ja estem aquí una setmana més. Durant aquesta setmana hem estat treballant com diu el títol d'aquesta entrada, la Comunicació a Internet.
En primer lloc hem vist la importància de la comunicació. A l´alula, el professor ha de guiar i orientar al alumnat i aquest ha de participar-hi, es crea per tant un escenari de comunicació i s´hi constitueix una xarxa social. Però, actualment, el terme "xarxa social" s´utilitza en relacions virtuals que no impliquen presència humana.
 
Hem treballat els avantatges i inconvenients de les xarxes socials. I com utilitzar-les d'una manera responsable.
Hem vist diferents tipus de xarxes socials: Facebook, Tuenti, Edmodo, Youtube, ... Algunes d'aquestes poden ser utilitzades en el camp de l'educació i unes altres tenen una fi més social.





 Com a activitat d´aquesta unitat, hem participat en un fòrum de debat sobre les xarxes socials al ensenyament, amb dos fils principals: avantatges i inconvenients/perills i ús de xarxes socials.


Una xarxa social que crec molt interessant es Edmodo ja que permet la comunicació a l´àmbit educatiu, permet fer grups i compartir tot el material i tota l´informació que vullguem amb els alumnes. M´he registrat com a professora i he pogut navegar i utilitzar totes les possibilitats d´aquest recurs.
Amb els alumnes utilitzaria aquesta xarxa social perquè m'ha semblat molt completa. A més es poden fer moltes coses perquè té moltes possibilitats educatives. Una proposta d´us d´aquesta xarxa social seria que una vegada explicat el tema de l'assignatura a classe es crea un grup on es comparteixen arxius, enllaços i vídeos. També es pot llançar enquestes als alumnes y assignar tasques i gestionar les qualificacions de les mateixes. Tot això gestionat mitjançant un calendari de classe fet a la mateixa xarxa. D´aquesta manera hi hauria una comunicació constant.



El "m-learning", és l´aprenentatge mòbil. Aquest ofereix mètodes moders de suport al procés d´aprenentatge mitjançant l´ús d´instruments mòbils, com ordinadors portàtils, tabletes informàtiques, telèfons intel.ligents, telèfons mòbils, ...
Jo crec que aquest aprenentatge està començant a obrir noves possibilitats i reptes en l'àmbit educatiu, es una manera de completar les explicacions del mestre i de millorar el rendiment a causa d´una major implicació de l´estudiant enfront a l´ensenyament tradicional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada