dimecres, 11 de gener del 2017

Tema 5: aprenentatge a Internet



Hola a tots! Com va?

Aquesta setmana hem tractat el tema “TILC: Aprenentatge a Internet”. Dintre d’aquest terme hem estudiat dos aspectes: continent i contingut.

  • Continent: són plataformes en les quals es poden desenvolupar processos d'ensenyament-aprenentatge com cursos, assignatures,... i s’anomenen LMS (Learning Management Systems).

  • Contingut: està constituït pels recursos específics per a construir processos d'ensenyament-aprenentatge significatius. Els principals recursos són: WebQuests, aceres del tresor, blogs i els wikis.
o    WebQuests: és un tipus d’activitat didàctica que consisteix en una investigació guiada. En aquesta activitat els alumnes cerquen informació a la web i han d’investigar-la i transformar-la per a resoldre una sèrie de situacions. Per poder crear un WebQuest es han recomanat ua pàgina web: Crear WebQuest

o   Cacera del tresor: en primer lloc es proposa una sèrie de preguntes i es donen les URLs per a poder aconseguir les respostes a Internet. A continuació, es planteja una última pregunta que els alumnes han d’intentar resoldre en grup a partir de la informació obtinguda de les qüestiones anteriors.

o   Blogs: és un lloc web que recopila cronològicament textos o articles d’un o diversos autors. La temàtica de cada blog es particular. Aquests poden ser educatius, personals, tecnològics, científics,...

o   Wikis: és una web que pot ser creada per un grup d’usuaris i pot ser editada per qualsevol d’ells.

Seguint la tasca que ens ha plantejat el professorat de l´assignatura, he navegat per les webs que ens han recomanat dintre de cada recurs específic anteriorment explicat. A continuació he seleccionat un i l´he recomanat a un taulell digital col·lectiu posant un post-it que continga el meu nom, què es recomana, el títol, una breu descripció i la URL de la web.
 
Per a aquesta tasca he seleccionat una WebQuest que s’anomena el mètode científic i el que pretén és que els alumnes recreen la investigació del Dr. Semmelweis.
Aquesta WebQuest ajuda al alumne a familiaritzar-se amb el procés de recerca defenent la teoria que no hi ha un únic mètode científic, sinó molts. També pretén que l’alumne aprenga a investigar de forma sistemàtica i amb un cert rigor.

A més m’ha paregut molt interessant d´entre de les caceres del tresor una web d’anàlisi químic d’aliments, d´entre els blogs un d´educació Anem a pams i de les wikis un treball d´estudiants titulat Astroclàssica.

Fins a la pròxima!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada